Een aantal waardevolle tips bij een iPhone reparatie

Oei, je smartphone ligt aan gruzelementen. Met jou zijn er nog veel anderen. Je hebt twee keuzes. Het zelf doen of je kan voor je iPhone reparatie naar reparatiecentrum zoals wellfixreparaties gaan. In dit artikel geven we je 5 tips waar je op moet letten als je zelf je iPhone gaat repareren.

Om je iPhone te repareren heb je onderdelen, gereedschap en goede mentor nodig. We lopen je stap voor stap door het proces heen met de do’s en don’ts. Het kan een grote barriere zijn om zelf te doen. Een nieuwe iPhone is al gauw meer dan 500 euro waard en om deze nog verder kapot te maken zie je natuurlijk niet zitten. Echter, dit vormt lijkt ook de reden dat je heel erg voorzichtig zal zijn tijdens de reparatie en dan is precies wat we nodig hebben! Precisie en geduld.

Stap 1: hoe kom ik aan het onderdeel wat ik wil vervangen?

Ten eerste is het van groot belang dat je een onderdeel van kwaliteit haalt. Je wilt een origineel exemplaar. Er zijn veel lage kwaliteitsonderdelen in omloop en hier bespaar je natuurlijk wel mee op je reparatiekosten. Echter, hou rekening met het feit dat het zelf repareren al veel goedkoper is dan naar een reparatiecentrum gaan dus bespaar niet op je onderdeel. De kwaliteit is duidelijk te merken. We spreken dan met name over beeldschermen.
Plekken waar je je onderdelen kan halen zijn webshops die goed aangeschreven staan. Denk aan phonegigant of neem contact op met wellfix voor een onderdeel. Deze leveren originele onderdelen tegen een goedkope prijs. Kijk uit met marktplaats of webshops die er goedkoop uit zien met een te lage prijs. Vaak is het ook te goed om waar te zijn.

Stap 2: het gereedschap om de reparatie mee uit te voeren

Wanneer je het onderdeel voor je reparatie koopt kun je daar gelijk ook een setje schroevendraaiers voor 5 euro bij halen. Meer zal het niet zijn. Je hebt twee schroevendraaiers nodig en af en toe een zuignap als je het scherm eraf wilt halen. Daarnaast heb je bij de iPhone 4 en 4s nog een derde schroevendraaier nodig. Ze verkopen vaak deze schroevendraaiers in pakketten voor doe het zelvers en deze zullen niet teveel kosten. Als je het vaker gaat doen investeer dan wel in een goede schroevendraaier. Je hebt namelijk kans op het kapot draaien van je schroeven en dan mag je hem wel naar het reparatiecentrum brengen.

Stap 3: Een goede mentor

Een goede mentor is belangrijk. Gelukkig zijn deze in digitale vorm te vinden op youtube en reparatiewebsites zoals ifixit die het hun missie hebben gemaakt om jou te helpen met je reparatie. Laat je echter niet verleiden door alle tools die ze verkopen. Deze heb je vaak niet eens nodig. Ook zij willen een zakcent verdienen. Youtube heeft mij altijd uit de brand geholpen. Aan te bevelen zijn video’s van iCracked of iFixit. Het is belangrijk dat je precies ziet wat er gebeurd tijdens de reparatie.

Stap 4: de iPhone reparatie

Het is zover. Je gaat je iPhone repareren. Pak jezelf een glas water, eet even rustig wat. Chill down. Leg al het gereedschap klaar en volg de stappen in de video. Bewaar je geduld en de belangrijkste tip die ik je kan meegeven is: leg je schroeven in volgorde neer zoals ze eruit kwamen. Maak een soort van mapping hoe ze erin zaten. Bij mijn eerste reparatie was ik een beetje eigenwijs. Maar de iPhone heeft echt voor elk gaatje een aparte schroef. Het is dus van belang dat je ze goed neerlegt. Daarnaast zijn ze erg klein en ga goed aan een tafel zitten wanneer je repareert anders vallen de schroeven op de grond.

Wij, van wellFix, wensen je in ieder geval veel succés met je reparatie!